داروی جدید ضد مالاریا

براساس مطالعهای که مشترکاً توسط محققان فرانسوی، هلندی و ماداگاسکاری منتشر شده است مادهای مشتق از پوسته درختی در ماداگاسکار میتواند بطور بالقوه برای درمان پیشگیرانهِ مالاریا مورد استفاده قرار گیرد. این ماده روی مراحل اولیه عفونت مالاریا در کبد موثر است. این دارو میتواند گسترش مقاومت دارویی انگل مالاریا که مانعی در موفقیت برنامههای کنترل بیماری است را تا حدی مهارکند.
آنها از پوستِ ریشهِ گیاهی با نام علمی Strychnopsis thouarsii که در جنگلهای بارانی ماداگاسکار وجود دارد ، مادهای به نام تازوپسین Tazopsine جداکردهاند. تازو Tazo به زبان محلی به معنی مالاریا است. این ماده ترکیب اصلی یک نوع چای سنتی محلی است که برای درمان مالاریا مصرف میشود. آنها دریافتند یکی از مشتقات این ملکول بنام ان- سیکلوپنتیل تازوپسین N-cyclopentyl-tazopsine که سمیت کمتری دارد در مدلهای حیوانی بر علیه انگلهای مالاریا در مراحل اولیهِ کبدی موثر است اما هنگامی که عفونت به گلبولهای خون برسد، تاثیر خود را از دست میدهد.
افزایش موارد مالاریا بعد از دهه ۱۹۸۰ و کمبود داروهای متعارف موجب گشت که مردم برای مبارزه با این بیماری به بیش از ۲۰۰ داروی گیاهی روی بیاورند. این مساله علاقهِ دانشمندان را برانگیخت چرا که جداماندگی درازمدتِ ماداگاسکار از کشورهای همسایه، گنجینهای غنی و منحصر به فرد از گیاهان و جانوران را در آنجا بوجود آورده است